Skogsbad – bad i skogsluften – utan handduk! Mer än bara en skogspromenad!


Vem känner inte det … Vardagslivet sköljer över dig:

På morgonen stress för att komma till jobbet, skjutsa barn till dagis och skolan, trafikstockningar, möten, kollegor som väntar på svar, skynda från möte till möte, från A till B – rusa, rusa, rusa!

Du vill bara slå dig fri, komma ut i naturen, vila, koppla av, sakta ner, samla ny energi både för vardagen och arbetet!

Lär dig att koppla av i skogen! Detta är inte självklart idag. De flesta av oss organiserar sin vistelse i naturen som deras vardag eller jobb: med fasta mål och tider.

Till exempel, du bestämmer dig för att gå en promenad, du börjar klockan åtta på morgonen, vid lunchtid måste det fixas mat, på kvällen ska du träffa vänner och familj till middag. Ofta handlar det om att snabbt hinna med mycket.

Skogsbad betyder att sakta ner, lär oss att slappna av, sätta våra mål åt sidan. Vi är här och nu och fördjupar oss i naturen på ett unikt sätt. Sinnena ska vägleda oss, inte tankarna, det gör dom resten av dagen ändå.

Om jag nu har väckt ditt intresse, kontakta mig!

Pilgrimsvandringar

Pilgrimsvandring – en föreläsning med lätt packning

Medeltida människor gjorde en pilgrimsfärd till Santiago de Compostela och till andra pilgrimsresmål, i hopp om förlåtelse för sina synder eller mirakulös helande av sina sjukdomar. Detta mål för pilgrimerna finns redan i roten till ordet pilgrimsfärd, som avslöjas i den latinska peregrinus. Ordet betyder ”främmande” och ”söka frälsning utomlands”.

Santiago de Compostela har blivit den mest populära pilgrimsresmålen i Europa idag.

Glöm stressen i vardagen

Pilgrimsvandringar i tidigare tider hade nästan uteslutande religiösa skäl. Många av pilgrimsvandring i dag har ingen koppling till en viss religion: helt enkelt för att glömma stressen i vardagen och bli av med huvudet. Och hur som helst: Oavsett om du bara vill bara var för dig själv, tar en paus eller hitta svar, är pilgrimsvandringen alltid en spirituell väg.

På grund av en rejäl livskris beslutade jag 2005 för första gång att gå till Santiago de Compostela och vidare till världens slutet – Finesterra, en väg mellan det förflutna och det moderna för att hitta en ny riktning i mitt liv.

Mellan frågeställningar om livets mening, längtan, sorg och glädje sökte jag nya väger för framtiden och svar på mina många frågor.

850 mil kors och tvärs genom Spanien och Portugal

Sedan dess kan jag inte släppa vägen! Gick nu 15 gångar, mer än 850 mil kors och tvärs genom Spanien och Portugal. Kraftige regnskurar, brännande sol, aggressiva hundar, sömnlösa nätter, värkande kropp, ensamheten och äntligen hitta den rätta korsningen som verkligen visar min väg: Jag tar med er på min personliga resa!

Personlig utveckling

Jag älskar temat ”personlig utveckling”!

Jag tycker det är något som alla borde ägna sig åt, genom hela livet. Min absolut högsta önskan är att alla hade fått lära sig mental träning och personlig utveckling redan från barnsben. Och en vacker dag kanske man faktiskt har lektioner i personlig utveckling redan från förskolan.

Hjärnan formbar livet ut. Det finns oändlig mycket info man kan ta del av och jag vet av egen erfarenhet att det kan vara svårt att veta VAR man ska börja. Om jag vill ta tag i det, VAR börjar jag då?

Du äger ditt liv

Det första steget är att acceptera det faktumet att du äger ditt liv. Du har ansvar för allt i ditt liv. Kan du ta in det så vet man också att du kan åstadkomma underverk här i livet. För det kan du!

Jag har nyligen köpt mig en önskebok. Eller ja, det är ju egentligen bara ett helt vanligt anteckningsblock. En bok som jag kommer skriva i. Allt. Allt kommer jag att skriva.

I min bok ska jag skriva ner olika tankar och idéer som bara ploppa upp.

Jag ska börja med att skriva frågor till mig själv – om mig, mitt liv, mina mål, mina visioner. Något som jag aldrig gjorde innan.

Har du blivit nyfiken nu? Boka en föreläsning eller en workshop om ”Personlig utveckling” och lyssna på fortsättningen

Balans i livet                                                                  

 Stress, splittrat fokus och känslan av ”ur balans” – hur ser det ut för dig?

I workshopen  ”Balans i livet” kommer du att få kunskap, inspiration och verktyg för att enklare kunna fokusera på det som är viktigt för dig. Fokusera på det som hjälpa dig att gå mot ditt önskade mål, oavsett om det handlar om att nå önskad hälsa, livsstil eller mål för personlig utveckling.

Jag ska visa dig en del verktyg som du kan använda för att för att få grepp om tillvaron, lättare kunna se din balans och för att kunna se vart hinder/blockeringar finns.

Workshopens i 3 moment – Livshjul, Kost och motion, varva ner eller ”Ta ut tempot ur livet”

Kost och motion

För att må bra behöver du också ta hand om din kropp. Din kropp ska bära dig under många år och den behöver underhåll och rätt bränsle för att fungera på bästa sätt. Kosten tillsammans med motion är en av grundstenarna för ditt välmående.

Varva ner – ta ut tempot ur livet 

Att ta ut tempo ur vardagslivet är ett tankesätt. Att stanna upp. Ifrågasätta. Reflektera. Prioritera. Konstant och ofta. Och att vara tydlig mot sig själv. Vad exakt vill jag? Vad får mig att må bra? Och den viktigaste frågan av de alla: vad är syftet med det jag gör? Gör jag det jag gör för min egen skull eller för vad jag tror är omgivningens förväntningar?

JAG FÖRELÄSER också OM:

  • Pilgrimsvandring ur självcoachande perspektiv
  • Coaching som ett livsförändrande perspektiv
  • Coaching & natur – Ett innovativt sätt att coach
  • Naturen som en bidragande faktor till ökad kreativitet

Priser

FÖRELÄSNING/WORKSHOP exkl. moms
Inspirationsföreläsning, ca 1-2 h: 9.500 kr
Halvdagsworkshop, ca 2-4 h: 18.000 kr
Heldagsworkshop, ca 8 h: 30.000 kr

SKRÄDDARSYDDA UTBILDNINGAR & UTVECKLINGSUPPDRAG
Skräddarsydda uppdrag debiteras per timme enligt överenskommelse.
Alla priser som anges ovan är exklusive moms undantaget coaching för
privatpersoner.

Kontakta mig