När och hur hjälper coaching i och med naturen?!

Coaching i naturen stöder konfliktlösning, sorgearbete, aktivering av självläkande krafter och beslutsfattande. Att bli involverad i naturen ger nya möjligheter att få tillgång till din intuition. Kanske befinner du dig vid en punkt i livet där du alltmer känner att det inte borde fortsätta så här. Du känner ett växande missnöje och inre oro som tydligt blockerar och förlamar dig. På utsidan bär du en mask av bra humör, för ingen ska märka hur utmattad du är – batteriet är tomt. Du fungerar bara, men du vågar inte förändra något i ditt liv för att du är rädd för att fatta fel beslut. Och kanske är du rädd för förändringar, rädd för vad du kan förvänta dig om du lämnar din väg.

Ditt inre JAG har lösningen och vägen. Din inre röst har tystnat för att ingen lyssnade på den längre, för den pratar bara med en mycket låg röst. Den ständiga karusellen av tankar i ditt huvud och den permanenta överstimuleringen utifrån dränker alla ledtrådar som din inre JAG vill ge dig.

Sjukdomar och personliga nedskärningar i livet är ofta en indikation på att din själ reagerar och vill ta dig till en annan väg, en ny väg. Så titta och lyssna noggrann, stanna upp och tänk på din livssituation. Först när du tar ut tempot ur ditt liv kan du börja att lyssna och förstå din själs röst mer och mer igen. Faktum är att högst 20% av alla kreativa idéer och problemlösning uppstår under själva tankeprocessen.

Coachingsamtal och batteriladdning
De allra flesta av alla geniala idéer uppstår när vi inte fokuserar på ämnet utan snarare kommer in i ett meditativt flöde – coaching i naturen med skogsbadsinslag är en av de bästa metoderna för att hjälpa dig att hitta de önskade lösningarna.
Du får din egen tillgång till ditt inre, särskilt under en avkopplande promenad i skogen. Där får du värdefull information om dig själv och din nuvarande livssituation från ditt omedvetna. Inte sällan, särskilt i tider med djup lugn och avkoppling, kommer din inre röst att svara och gradvis ge dig tillgång till din egen lösningsplan. Plötsligt ser du dina framtida vägar i livet mycket tydligare framför dig, tvivel försvinner och du känner igen din ”röda tråd”. Vid någon tidpunkt kommer du att vara tillräckligt stark och självsäker för att medvetet fatta nödvändiga beslut.

Jag som erfaren och certifierad coach samt friskvårdsguide med fokus på skogsbad kan vara till stor hjälp att leda dig mer och mer mot denna transparenta öppenhet genom personliga samtal mitt i naturen, omgiven av energigivande träd. Med coaching i naturen kan du börja att lyssna på din själ, och ser nya vägar och lösningar. Mitt lyssnande, mitt fokus bara på dig, min neutralitet kommer att vara en avgörande faktor för dig att kunna våga och lita på dig själv.
Plötsligt ser du dina framtida vägar i livet mycket tydligare framför dig, tvivel försvinner och du känner igen din ”röda tråd”. Vid någon tidpunkt kommer du att vara tillräckligt stark och självsäker för att medvetet fatta nödvändiga beslut. Jag som erfaren och certifierad coach samt friskvårdsguide med fokus på skogsbad kan vara till stor hjälp att leda dig mer och mer mot denna transparenta öppenhet genom personliga samtal mitt i naturen, omgiven av energigivande träd. Med coaching i naturen kan du börja att lyssna på din själ, och ser nya vägar och lösningar. Mitt lyssnande, mitt fokus bara på dig, min neutralitet kommer att vara en avgörande faktor för dig att kunna våga och lita på dig själv.

Min etiska kod som coach är: Det som talas i skogen stannar kvar i skogen. Svaren finns redan inom dig – avkoppling och reflekterande konversationer i naturen ger dig tillgång till dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *