Om mig som coach

Jag började med coaching då jag insåg att det är ett unikt sätt för mig att bidra till samhället och de medmänniskor jag möter. Att få äran att dagligen vara med och vägleda och se företag och framförallt individer att växa är en unik känsla som jag vill uppleva varenda dag.

Jag är en person som spenderar mycket tid i naturen då det är där jag fullt ut känner att jag kan vara mig själv. Jag är en kreativ person som älskar att skapa från grunden, samt att använda min kreativitet till att lyfta andra människor.

Genom att ställa rätt frågor vägleder jag mina klienter att hitta och välja nya vägar, alternativ och resurser så att de personligen kan nå mål som de inte tidigare kunde se. Personlig coaching lockar fram det bästa hos varje individ.

Jag kommer ursprungligen från Tyskland. 1991 flyttade jag tillsammans med min familj till Sverige, och sedan dess har jag hunnit bo och arbeta i Blekinge, Dalarna, Lappland och nu i Umeå, Västerbotten. Känner exakt till problem, svårigheter och hinder som kan uppstå när man flyttar från sitt hemland till ett främmande land, utan språkkunskaper och utan vänner.

Mina specialområden

  • Livsfrågor, hälsa & natur
  • Coaching med naturen som arena
  • Coaching på modermål (tyska)
  • Omställnings & starta eget 

Respekt – grunden för allt

En av mina viktigaste värden är respekt – i alla dess aspekter. Eftersom respekt är grunden för allt annat. I coaching betyder detta: din väg är och kommer att förbli din väg – och den förtjänar respekt, erkännande och uppskattning. Coaching fungerar bara i harmoni med dig: med din personlighet, med dina speciella förmågor och med dina mål och värderingar. Det är därför coaching för mig alltid är respektfull, alltid systemisk och alltid strukturerad.

Om mig som Skogsbad ledare

Jag blir glad av natur och skog. Skogen ger mig tid att tänka. Skogen ger mig lugn och ro, tystnad, avkoppling, är stillsam att gå i, lukta på, känna av och se sig runt omkring i. Det är en mötesplats mellan naturen och mig själv. Skogen ger balans som är livsviktig för mig! Jag hämtar inspiration och kreativitet från naturen, men även från mina möten med människor.

Mitt livsmotto är att alltid gå min egen väg.

Min kärlek till natur har haft en enorm inverkan på mitt yrkesliv. Mitt motto som coach är ”En person som en del av naturen förblir i balans så länge hen är i kontakt med naturen”. Jag observerar ofta i mitt yrkesliv att människor i allt högre grad distanserar sig från naturen på grund av professionell och privat stress, med resultatet av disharmoni att känna alla sinnen, kropp och själ.

Arbetslivsserfarenhet

Jobbade i Tyskland 8 år som socialpedagog med ungdomar och barn. När jag flyttade till Sverige -91 började jag först som kurator i Norra Dalarna.

5 år som språklärare i tyska på grundskolan Särna/Idre och på Folkhögskolan Mora.

Parallellt med detta jobbade jag med översättningar & som tolk.

Samtidigt startade min man och jag ett familjeföretag, Best Of Scandinavia Incoming, där vi producerar resor för den utländska marknaden till hela Skandinavien.

2010 startade jag mitt eget företag, Tourism & Consulting North AB, som är ett konsultföretag (erbjuder turistiska företag strukturerade åtgärdsprogram, anpassade efter kundens behov samt utbildningspaket med speciell fokus på den tysktalande marknaden för att höja kvalitetsnivån).

Från 2011- 2014 ambassadör för kvinnors företagande.
Sedan 2018 jobbar jag som coach, föreläsare och skogsbad ledare

Specialutbildningar

  • 2017 & 2018 ICF Coachutbildning – diplomerad Coach
  • 2018 Friskvårdguide
  • 2019 Team Pro certifikat – ”Att utveckla team”
  • 2020 Associate Certified Coach (ACC) 
  • 2022  Professional Certified Coach (PCC)
Cornelia Lohf